DI skriver idag om hur tidningsdrottningen Amelia Adamos aktier har rasat i värde.

Då hon anmälde sitt första innehav som insynsperson i bolaget hade hon 140 000 aktier värda 28 kronor. Aktien har därefter rasat med 82 procent, skriver DI och drar slutsatser att hon har gjort en riktigt "usel aktieaffär".

Amelia Adamo håller inte med.

Hon berättar att hon först gick in med 500 000 kronor och att hon vid nyemissionen förra investerat ytterligare 200 000 kronor.

Hon uppger samtidigt att hon har plockat ut cirka 3-4 miljoner kronor under årens lopp.

 

Det vill säga överskottet landar på intervallet 2,3 till 3,3 miljoner kronor.

– Min Kapp-Ahl historia går flera år tillbaka. Kapp-Ahl var ju inget börsbolag från början och den stora vinsten kom när mina optioner förvandlades till aktier i och med noteringen, säger Amelia Adamo.

Hon berättar att hon har haft stor glädje av Kapp-Ahl-miljonerna i olika projekt samt att hon fortfarande har 100 000 aktier kvar i bolaget:

– Jag sitter still i båten. Jag är styrelsemedlem och har stort förtroende för vad man tänker göra framöver. Så det finns inga skäl att sätta på mig livbojen och dyka ännu, säger Amelia Adamo.

Hon påpekar ändå att hon är full av beundran över vad Hennes & Mauritz har åstadkommit, men räknar kallt med att Kapp-Ahl får fart igen:

– Båten har börjat läcka och vi har plockat in en ny skeppare. Nu är det bara att hoppas att båten inte går på grund, säger Amelia Adamo.