Sport-Expressen, med chefen Daniel Berglund i spetsen, jagar nya profiler för att fylla luckan efter flyktade Nora Strandberg och Johan Orrenius.

Resume.se kan nu berätta att tidningen jagar ärkerivalen Aftonbladets Johanna Frändén som lyckats bra i SVT under EM. Hon blev i år första kvinna att vinna Svenskafans pris Guldskölden. Hon blev också nyligen uppmärksammad för sin håruppsättning som satte fokus på Ukrainas fängslade ex-premiärminister Julia Tymosjenko.

– Jag ska ta mig en funderare, det brukar jag alltid göra på somrarna, säger Johanna Frändén till Resume.se om sin framtid.

Hon har frilansavtal med såväl Aftonbladet som SVT.

Hur bra är Expressens erbjudande?
– Det har jag inga som helst kommentarer till.

Hon är en viktig medarbetare för Aftonbladets rosa sportsidor.

– Johanna är jätteduktig och vi vill behålla henne, säger Sportbladets chef Håkan Andreasson och biter ifrån mot Expressen:

– Expressen har ryckt i ganska många hos oss på senare tid, de verkar faktiskt desperata. Jag kan i och för sig förstå det med tanke på hur bleka de framstår profilmässigt jämfört med oss.

Expressens sportchef Daniel Berglund kontrar:

– "Desperat"...? På bara 24 månader har Sportbladet, enligt Orvesto, tappat 217 000 läsare. I dag är läsarglappet mellan Sportbladet och Sport-Expressen mindre än nånsin. Och jag såg nyss att Resumé också skriver att Expressen har gått om Aftonbladet räknat i betald upplaga.

Hur går det med värvningsförsöket av Johanna Frändén?
– Vi kommunicerar inte vår värvningsprocess.