Komikern Mårten Anderssons produktionsbolag Knakelibrak producerar sin sjätte säsong av Raw comedy club för Kanal 5 i höst.

Nytt för i år är att programmet förlängs från 30 till 60 minuter. Raw comedy club ska även ha shower på Hilton Stockholm varje helg med start den 24 augusti.

Man åker även ut på Sverigeturné mellan den 19 till den 30 september.
– När jag startade Knakelibrak för åtta år sedan var målet att RAW skulle bli störst inom stand-up comedy och ett ocensurerat forum för komiker. Nu växer vi med ett bredare fokus på underhållningsbranschen i sin helhet, säger Mårten Andersson i en kommentar.

Förutom att Knakelibrak utökar aktiviteterna kring Raw comedy club har produktionsbolaget att antal nya projekt på ingång.

Knakelibrak ska bland annat inleda en onlinesatsning och även dra igång en gala senare i vinter.

Knakelibrak har även plockat in nya medarbetare och flyttar till större lokaler. Här blir bland annat Therese McDonald operativt ansvarig för Raw, medan Emelie Fågelstedt ska fokusera på digitalt och kommunikation.

Sammantaget innebär alla förändringar att man behöver hjälp med pr-biten och av den anledningen plockar Mårten Andersson in Linda Skugges pr-byrå Skugge&Co:

– Jag och Mårten Andersson jobbade tillsammans på den magiska ZTV-tiden i början av 90-talet. Det var vår "lumpen", där fick vi lära oss allt från scratch och dessutom ha fantastisk kreativ lekstuga och knyta kontakter för livet, säger Linda Skugge, vd för Skugge & Co i en kommentar.

Mårten Andersson deltar även i formatet Mitt liv är ett skämt, där svenska kändisar lär sig att göra stand-up-comedy om sitt liv inför publik:

– Mårten är en fantastisk entreprenör och företagsbyggare. Skugge&co är idérika, snabba, kan både event och pr och sitter på ett grymt kontaktnät. Jag ser fram emot att få jobba med Mårten igen, säger Linda Skugge, i en kommentar.