Resume.se har tidigare rapporterat att Lasse Winkler lämnar Svensk Bokhandel efter nio år som branschtidningens chefredaktör.

–  Jag ville sluta när det är som roligast och det är det nu, sa Lasse Winkler till Resume.se i våras.

Nu är det klart att hans efterträdare blir Tove Leffler som sedan i höstas varit redaktionssekreterare på tidningen.

– Det ska bli jättekul. Jag har trivts bra på redaktionen från första stund och det här känns som ett naturligt steg. Visst blir ansvaret mycket större, men jag har stort stöd hos både redaktionen och styrelsen. Jag kan inte tänka mig en roligare bransch och en roligare tid att bevaka den, säger Tove Leffler i en kommentar.

Tove Leffler har bland annat varit reporter och programledare för Folkradion i P3 på Sveriges radio. Hon har också arbetat för Kulturradion i P1, Medierna i P1 och gjort ett antal avsnitt av P3 Dokumentär. Hon var dessutom reporter för DN Kultur under ett år.

Hon har även varit redaktör för antologin Könskrig (Atlas, 2007) och skrivit romanen Den kärleken (Atlas, 2010).

Svensk Bokhandel som bevakar bokbranschen har en upplaga på cirka 3 000 exemplar.