Antti Herlin är idag styrelseordförande för mediekoncernen Sanomat, som bland annat ger ut Finlands största tidning Helsingin Sanomat.

Han är också fjärde största ägare med 4,3 procent av aktierna.

Hans lillebror Niklas Herlin har precis gått in med 360 miljoner kronor i Alma Media via holdingbolaget Mariatorp, enligt DI.

Antti Herlin blev största ägare i Kone i samband med en infekterad släkstrid, där de övriga syskonen, inklusive Niklas Herlin, i stället fick makten i den avknoppade lasthanteringsjätten Cargotec.

Niklas Herlin har ett förflutet som journalist och har bland annat arbetat för affärstidningen Kaupalehti samt Sanomats kvällstidning Ilta Sanomat.

Enligt DI kallar Niklas Herlin aktieköpet "långsiktigt och strategiskt".
– I Mariatorp ligger två stora risker, aktierna i Cargotec och Kone. Bägge är globala företag. Då är det naturligt att det tredje benet i portföljen blir ett internationellt innehav. Att det handlar om ett ett medieföretag beror på att jag känner till den branschen något så när, säger Niklas Herlin till DI i en kommentar.

Niklas Herlin har inte bara en bakgrund som journalist, utan är förutom innehavet i Alma Media även nättidningsägare och förläggare.

Alma Media hade Bonnier som störste ägare fram till 2005 och äger idag 30 landsorts-, lokal- och citytidningar samt affärspressenheten Kauppalehti. Koncernen omsatte 2,8 miljarder kronor förra året.

Då DI frågar om investeringen i Alma Media har något samband med att Antti Herlin är storägare i Sanomat blir svaret:
– Nej, det finns inga som helst samband.