Annika Lantz tar tjänstledigt efter att ha blivit knäckt av sitt senaste radioprojekt ”Sist med det senaste” i P4.

– Redan efter två veckor packade jag ihop, låg på soffan och skakade. "Det här går inte" tänkte jag, säger hon i podcasten "Värvet".

Hon berättar att hon blivit illa behandlad av en av sina chefer som sagt att det finns människor som inte tycker om henne.

– Man får inte göra så mot någon. Man måste hålla sina anställda om ryggen. Vad är det jag signalerar som får en chef att berätta sådana saker för mig?

– Det har varit ett jobbigt år, och ett jobbigt program som var väldigt krävande. Det finns ingen rytm i det, jag pallar inte ett halvår till. Därför tar jag ledigt nu, säger Annika Lantz som säger att det inte verkar finnas någon plats för henne på Sveriges Radio.

Annika Lantz chef Daniel af Klintberg säger att han visst ser Lantz som en av deras viktigaste radiopersonligheter, skriver Aftonbladet.

– Annika Lantz är bland de bästa, viktigaste och finaste radiopersonligheterna vi har på Sveriges Radio. Vi tittar nu på att, efter att Annika kommer tillbaka från sin tjänstledighet efter nyår, finna på det rätta formatet, rätta kanalen med den rätta sändningstiden för att verkligen tillvarata alla hennes kvalitéer, meddelar Daniel af Klintberg, chef för Underhållningsredaktionen på Sveriges Radio i ett mejl till Aftonbladet.