Dela sidan:

Leif Gustafson på Advokatgruppen i Stockholm uppger att förhöret hölls för en dryg vecka sedan, enligt Sydsvenskan.

Han utsågs igår till offentlig försvarare åt Johan Ståhl:
– Johans inställning är att han inte har gjort något fel eller begått något brott. Ett förhör har ägt rum och där har han lämnat sina förklaringar. Vilka de är vill jag inte gå in på just nu, säger Leif Gustafson till Sydsvenskan.

Han uppger att rikskriminalens förhör handlar om försäljningen av tidningarna i Skånemedia., där Johan Ståhl anklagas för att ha skaffa sig egen vinning.

Polisen har också redan har förhört vittnen som riksdagsledamoten Christer Nylander och Kristianstads kommunstyrelseordförande Pierre Månsson.

De både representerade en av köparna i affären och slog larm till Sydsvenskans ägare Bonnier, enligt Sydsvenskan.

Tidningen uppger också att åklagaren tidigare har intresserat sig för andra affärer som Johan Ståhl har genomfört under sin tid som vd.

Leif Gustafsson uppger dock att inget av detta har tagits upp i samband med rikskriminalens förhör av Johan Ståhl:
– Man ska ha klart för sig att det krävs väldigt låg misstankegrad för att åklagare ska vara skyldig att inleda förundersökning. Nu har man fått Johans uppgifter och jag ifrågasätter om den här förundersökningen fullföljs, säger Leif Gustafson till Sydsvenskan.

Sydsvenskan har utan framgång sökt Johan Ståhl för en kommentar.

Johan Ståhl-affären briserade i samband med att Resumé publicerat uppgifter om att Johan Ståhl ska ha försökt sko sig på försäljningen av Skånemedia.Dela sidan: