Sveriges mest prestigefyllda debattsida är DN Debatt. Pr-konsulternas våta dröm är att få in sina uppdragsgivares utspel på sidan.

I Almedalen håller den tidigare redaktören för DN Debatt, Bo G Andersson – numera pr-konsult på Westander – välbesökta seminarier med temat "Så kommer du in på DN Debatt".

"Bo G Andersson delar kostnadsfritt med sig av tips för att komma in på Dagens Nyheters debattsida", meddelar Westander.

Nuvarande redaktören för DN Debatt, Nils Öhman, har inget emot Bo G Andersson berättar om DN:s sätt att tänka.

– Han gör väl det han vill. Men när han var på DN Debatt hade ju han en syn på det hela, och jag kanske har ett lite annat synsätt. Så det är inte säkert att det han lär ut är rätt, säger Nils Öhman och fortsätter:

– Sedan ska man komma ihåg att de grundläggande principerna är väldigt lika för de olika tidningarnas debattsidor. Man vill ha nyheter eller ett utspel eller nya fakta, exempelvis. Det här är inga hemligheter. Det viktigaste är att man har något riktigt intressant att komma med. Man ska inte lägga för mycket kraft på olika knep och tricks, säger Nils Öhman.

Bo G Andersson:

– Värdering och bedömning kan säkert vara olika, men när det gäller gången och hur man ska närma sig redaktionen gäller samma saker som tidigare. Det är det jag tipsar om. Det gjorde jag även när jag jobbade där.