Dela sidan:

Janne Gunnarsson har blivit uppläxad av SVT-sportens chef Per Yng.

– Det är helt oacceptabelt att uttrycka sig på det viset. Just att ställa en av de svagaste grupperna vi har i det här samhället mot stora idrottsevenemang, det är en jämförelse som inte låter sig göras över huvudtaget, säger han till Sportbladet.

– Jag ser allvarligt på det här måste jag säga. Men vad det kommer att betyda kan jag inte säga i nuläget.

Janne Gunnaresson har tagit bort inlägget och är djupt ångerfull – och det är en förmildrande omständighet, menar Per Yng.

– Det var en spontan kommentar, jag var besviken på idrottsministerns uttalande att det är många som ska dela på kakan. Jag älskar svensk idrott och tycker att det ska satsas fullt ut på det, säger Gunnarsson som en förklaring, till Sportbladet.


Dela sidan: