Pontus Herin har i många år varit en av tidningens största profiler. Som senior reporter har han skrivit analyser, reportage och nyhetsartiklar inom sina bevakningsområden verkstadsindustrin, finansbranschen och makroekonomi. Han har också lett seminarier och debatter för tidningen och  gett ut en bok.

Veckans Affärer, med Pontus Schultz som publisher,  har brandskattats hårt efter avgångserbjudandena. Tidningen som för ett par år sedan hade ett 20-tal reportrar har nu bara några enstaka kvar. Större delen av tidningens medarbetare försvinner. Några av de mest namnkunniga förutom Pontus Herin är Camilla Wagner, Torbjörn Carlbom, Jonas Malmborg och Per Grankvist.

– Till hösten ska jag frilansa, skriva klart en bok och kolla genomförbarheten i ett par mediarelaterade affärsidéer som jag har. Frilansmarknaden känns väl hyfsat bra men har inget klart, säger Pontus Herin.

Hur känns det att lämna VA?

– Blandade känslor som det heter. Jag hade varit där ganska länge, det spelade in. Dessutom slutar alla av mina kompisar så det spelade förstås också in, det är inte många kvar på VA. Å andra sidan känns det också kymigt att lämna just nu då de som är kvar – desken i princip – lär få det lite tufft, inledningsvis. Sen kommer man sakna just veckotidningsmiljön som är fantastisk eftersom man får tid möjlighet att grotta sig in i ämnen ordentligt och tid och plats att bre ut sig på.