Strax innan Facebooks börsintroduktion i våras meddelande biltillverkaren General Motors att de skulle sluta köpa annonsutrymme på det sociala nätverket, eftersom de ansåg att plattformen var ineffektiv. Utspelet tolkades negativt och skapade tvivel om Facebooks potential som annonsplattorm. Själva introduktionen på Nasdaq blev också den misslyckad och börskursen ligger idag runt 32 dollar, en nedgång på knappt 16 procent från noteringen. 

Men de båda jätteföretagen har nu återigen börjat tala med varandra. Enligt den amerikanska tidningen Wall Street Journal möttes General Motors globale marknadschef Joel Ewanick och Facebooks säljchef Carolyn Everson i samband med Cannesfestivalen vilket har lett till fördjupade samtal mellan företagen om hur de kan återskapa sin tidigare relation.

Enligt uppgifter spenderade General Motors 10 miljoner dollar på Facebook-annonser under 2011.