Dela sidan:

JWT Worldwide är ett av världens största reklambyrånätverk. Nätverket fanns i Sverige fram till 2008, då stockholmskontoret köptes upp av det som idag är reklambyrån SWE.

Activeark omsatte drygt 8,1 miljoner euro 2011 och tillgångar om ungefär 3,4 miljoner euro. Byrån grundades i Helsingfors och har idag kontor i både Storbritannien och Indien. Man jobbar bland annat med kunder som Nokia, Hartwall och Marimekko.

I ett pressmeddelande meddelar WPP att förvärvet innebär en forsättning på deras digitala investeringsstrategi och en förstärkning av nätverkets strategiska tillgångar i Europa. Under den kommande femårsperioden tror man att 35-40 procent av koncernens intäkter skall komma från digitala tjänster.

WPP:s olika byråer i Skandinavien har nästan 3000 anställda och omsätter över 3,3 mijarder kronor.  

I Sverige äger WPP bland annat reklambyrån Ingo, mediebyråerna under Group M samt pr-byråerna Burson-Marsteller, Cohn & Wolfe och Hill + Knowlton Strategies.


Dela sidan: