- Charlotte Perelli är här tillsammans med Digiloo-gänget och Alexander Rybak skall göra en egen grej som än så länge är hemlig. De tre vinnarna kommer inte sjunga tillsammans, säger Susanna Jacobsson som är projektledare för Allsång på Skansen på SVT.

Trots att programmet görs från en utomhusscen under den inte alltid helt vädersäkra svenska sommaren så har programmet aldrig behövt ställas in på grund av väder. Samtidigt fylls kvällstidningarna med allt mer larmrapporter om engelskt busväder.

På SVT håller man koll på prognosen noga:

- Enligt vad jag hörde tidigare ikväll skulle det regna mellan 18.00 och 19.00, sen vara uppehåll från klockan 20.00 och därefter bli sämre igen framåt midnatt. Jag följer naturligtvis rapporteringen men det är framförallt teknikerna som håller koll. Men det skall väldigt mycket till för att vi skall ställa in programmet. Det har bara diskuterats en gång och aldrig hänt, säger Susanna Jacobsson. 

Lite regnskurar behöver dock inte vara odelat negativt. Under premiärveckan, då det var dåligt väder i stora delar av landet, bänkade sig över 2,3 miljoner för att se programmet.

Förra veckan var det betydligt färre tittare – 1 751 000. Vädret var bättre, och det kan vara en förklaring till varför en del tittare svek.