Trots att reklammarknaden går riktigt bra, så minskade TV4 sin rörelsemarginal under 2011. Reklamintäkterna växer visserligen från 2,2 miljarder till 2,5 miljarder men programkostnaderna ökade de med. TV4 har satsat på att köpa in program och ökade sitt lager med nära 20 procent, till ett värde av 1,1 miljarder.  Man har också beställt, men inte betalt, program för 3,2 miljarder.

Men den stora negativa posten i bokföringen är C More, eller Canal+ som det heter fram till det officiella namnbytet i september. Dotterbolaget som ägs till 65 procent av TV4 AB är för närvarande ett svart hål.

Omsättningen backar från 2,3 miljarder till strax över 2 miljarder och resultatet föll från en förlust om 23 miljoner 2010 till betydligt värre 295 miljoner minus. Det största intäktsfallet kom i Norge, men även Sverige gick knackigt.

Till saken hör också att företaget samlat på sig samlade förluster, som nu är uppe i 1,3 miljarder. Det innebär stora uppskjutna skatteskulder eftersom förlusterna inte kan användas som s.k underskottsavdrag förrän bolaget gör vinst.

Under 2011 förlorade Canal+ de viktiga rättigheterna att sända Premier Leauge till konkurrenten MTG.

Resumé har sökt Canal+ VD Johan Kleberg för en kommentar. Han befinner sig för närvarande på resande fot.