Den tidigare Clinton-rådgivaren Don Baer blir ny global VD för pr-byårn Burson Marsteller. Han ersätter Mark Penn, även han tidigare Clinton-rådgivare som istället går till datajätten Microsoft. Mark Penn var VD för Burson Marsteller sedan 2005 och var strategichef åt Hillary Clinton i samband med dennes presidentkampanj.

 

Don Baer har varit kommunikationschef i Vita Huset och var dessförinnan en av toppcheferna på medieföretaget Discovery Communications som bland annat äger tv-kanalen Discovery Channel. Ursprungligen är han journalist och jurist utbildad på bland annat London School of Economics och University of Virginia Law School.

 

Burson-Marsteller har 27 kontor i EMEA-regionen och ägs av den brittiska reklamkoncernen WPP.

 

I Sverige har Burson-Marsteller tio anställda. Enligt bokslutet för 2011 omsatte man 19 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på nästan en miljon kronor.