Dela sidan:

Italien-vännen Jennifer Wegerup har punktmarkerat Zlatan Ibrahimovic för Sportbladets räkning de senaste åren.

Hon pratar flytande italienska, är Norden-korrespondent för ansedda Gazzetta dello Sport, medverkar även i italiensk tv och har mängder med vänner och goda kontakter i Italien.

Nu blir det istället en flytt till Paris för att bevaka Zlatan Ibrahimovic i hans nya klubb.

Jennifer Wegerup pratar även franska, har en god kontakt med Zlatan och känner folk i PSG – därför vill tidningen nu ha henne i Paris. Men hon hade helst stannat i Milano.

– Paris är en fantastisk stad och jag är inte främmande för att prova på nya spännande saker. Jag har också stor respekt för PSG:s sportchef Leonardo och tränare Ancelotti och klubben har ett intressant projekt på gång. Men jag har hela mitt liv i Italien, privatlivet och vänner. Så det är blandade känslor. När jag flyttade till Milano för två år sedan var det ett annat läge, då hade jag varit mammaledig med dotter nummer två och behövde komma in på banan igen.

Många tycker kanske att det är ett glassigt lyxjobb att bevaka Sveriges störste idrottsman, men det är samtidigt slitsamt och det innebär ett ständigt pusslande för att få tillvaron att gå ihop.

– Det är också ett ensamt jobb, och i Paris blir det ensammare, säger Jennifer Wegerup men tilllägger:

– Fast självklart är det också roligt och spännande och en utmaning, jag hade inte gjort det om jag inte tyckt det. Ibland kan omställningar också vara nyttiga. Jag har sagt upp mig från jobb, flyttat mycket, jobbat i många länder, alltid vågat gå vidare.

Upplägget tidigare har varit ungefär 70 procent av tiden i Italien och 30 procent i Sverige. Hur det blir i Paris återstår att se.

– Vi börjar att vara där i början. Sedan får vi utvärdera det och se om PSG har den öppenheten som gör att det är värt att ha heltidsbevakning på plats och också att se om det är så intressant. Det avgör ju vår ledning, inte jag.

– Bevakningen är ju en stor kostnad för tidningen och vi får se om det är värt det. I Milan var det det, vi får se hur det blir nu.

Kan du beskriva din kontakt med Zlatan?
– Den är mycket bra. Zlatan och jag har byggt upp en bra och professionell relation och det är en viktigt del i varför tidningen vill ha mig i Paris. Men man kan inte ta något för givet med Zlatan

Jennifer, som fyller 40 år i höst, säger att hon har mycket tankar om framtiden just nu. Hon vill arbeta mer med fördjupande journalistik och även få tid att skriva klart sin roman. Dessutom har hon fått en rad erbjudanden, bland annat ett italienskt tv-erbjudande.

Jennifer Wegerup kommer att vara på plats i Paris i början av augusti då PSG möter Zlatans tidigare klubb Barcelona.


Dela sidan: