Aftonbladet skriver att Spendrups lanserade sin nya energidryck V i Halmstad och erbjöd förbipasserande att ”hoppa blob” – att hoppa från ett torn ner på en ­stor luftkudde i vattnet.

– Vi fick varsin flytväst och hjälm och sedan fick vi skriva på ett papper där vi godkände att de filmade hoppet och använde det i reklamsyfte, säger Andreas Söderstam till Aftonbladet.

Han landade illa och fördes till sjukhus med bruten nacke. Sjätte kotan var bruten men han klarade sig tack och lov från förlamning.

Andreas Söderstam har inte fått någon hjälp av Spendrups eller eventföretaget Concept Stores. Ingen ersättning eller någonting.

– De vägrar diskutera det. De hånskrattar åt mig när jag frågar saker och ting, säger Andreas Söderstam till Aftonbladet.

Spendrups meddelar att man beklagar olyckan och att jippot är avblåst, men att man inte betalar ut ersättning.

Eventbyrån Concept Stores stod för säkerheten.  Concept Stores vd Sven von Haslingen beklagar olyckan men kan inte heller lova kompensation.

– Vi har anmält olyckan till vårt försäkringsbolag och det kommer att bli en utredning. Innan den är klar kan jag inte ge några besked, säger han till Aftonbladet.