Hans-Holger Albrecht blir i stället vd för telekommunikationskoncernen Millicom, också det ett bolag inom Stenbecksfären.

Jörgen Madsen har arbetat på MTG sedan 1994 och bland annat varit sponsringschef för TV3, chef för Viasat Sport i Danmark och chef för Viasat Sport i Norden. Jörgen Madsen har ingått i bolagets ledningsgrupp sedan 2000. Han är sedan en tid tillbaka nordisk tv-chef för MTG.

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit som team och de byggstenar vi har satt på plats. MTG är en fantastisk verksamhet och jag önskar koncernen och alla mina kollegor det allra bästa i framtiden, säger Hans-Holger Albrecht i ett pressmeddelande.

Hans-Holger Albrecht lämnar sin tjänst på MTG 15 september.

Jörgen Madsen har på senare tid haft stort inflytande i MTG:s ledning.

– Det ska bli väldigt spännande och jag är tacksam över att få denna möjlighet. MTG är ett fantastiskt bolag med en stark kultur och en tradition av konstant innovation, säger Jörgen Madsen i pressmeddelandet.

MTG:s resultat före skatt blev 587 (681) miljoner kronor för det andra kvartalet 2012. Försäljningen uppgick till 3.517 miljoner kronor för perioden (3.531).