Dela sidan:

Efter Tillväxtverket och Vinnova fortsätter nu DN:s Mattias Carlsson granska statliga verk och myndigheter. Nu har turen kommit till Stiftelsen för strategisk forskning med 14 anställda som bränt skattemedel på oklara pr-projekt och festande.

När Stiftelsen fyllde 15 år kostade den Nobel-inspirerade festen, för 500 personer i samhälets toppskikt i Blå Hallen i Stockholms stadshus, över 2 miljoner kronor och bokfördes som forskningsbidrag, skriver DN.

Festen arrangerades av Micael Bindefeld som fått 9.3 miljoner på tre år av stiftelsen, enligt DN. Handlingarna och specifikationerna för fakturorna är borta, de har inte diarieförts.

Stiftelsens vd Lars Rask säger till DN att man borde ha gjort en upphandling och att det var styrelsen som ville ha Micael Bindefeld.

Lars Rask säger till DN att han inte vet vart papprena tagit vägen.


Dela sidan: