Dela sidan:

Mattias Carlsson lämnade Aftonbladet för DN för att få mer tid för undersökande journalistik. Avslöjandet av Tillväxtverkets excesser föregicks av ett digert granskningsarbete av en 25 kilo tung bunt med kvitton.

Avslöjandet fällde generaldirektören Christina Lugnet.

Även Vinnova pressades hårt och i dag har turen kommit till statliga Stiftelsen för strategisk forskning som festat upp miljontals kronor och betalat 9,3 miljoner kronor på tre år till festfixaren och pr-mannen Micael Bindefeld utan upphandling. Dessutom är saknas specifikationerna till fakturorna i bokföringen.

Stiftelsens vd Lars Rask var svårt pressad i DN-intervjun och det återstår att se hur långvarig han blir på sin post.

Mattias Carlsson hyllas nu av K-G Bergström. I en krönika i Expressen skriver K-G Bergström:

”Grattis, DN. Ännu ett stycke utomordentlig journalistisk. Pressen har nu i Mattias Carlsson fått en reporter som nog snart är lika fruktad som tv:s Janne Josefsson. Carlsson har redan knäckt en generaldirektör. Det krävs nog en ganska tondöv styrelse om inte också vd:n i Stiftelsen för strategisk forskning ska gå samma väg”, skriver K-G Bergström.

Resumé har sökt Mattias Carlsson som har en intensiv måndag i telefon och på mejlen.


Dela sidan: