Ivar Ekman har tidigare varit redaktionschef på magasinet Filter och Skandinavienkorrespondent för International Herald Tribune. Han har en master-examen i internationell politik från Columbia-universitetet i New York, där studierna påbörjades en vecka före attacken mot World Trade Center. Han har jobbat på Konflikt sedan 2010, och var tidigare en av programmets producenter.

– Att utåt få företräda ett program som så tydligt anstränger sig för att berätta om platser, händelser och människor som få andra berättar om, och dessutom gör det på ett sätt som är både tillgängligt och vederhäftigt - det är en journalists våta dröm, säger Ivar Ekman, i ett pressmeddelande.

Säsongspremiären på lördag 25 augusti kl. 09.03 behandlar risken för splittring i Afrikas folkrikaste stat Nigeria. Det kommer även att handla om religionen som drivkraft och förevändning för separatism.