Efter DN:s alla scoop om slöseriet med skattepengar har vissa instanser börjat arbeta proaktivt, för att förekomma granskande medier.

Nyligen berättade Sveriges Radio att man lägger mellan 3 och 4 miljoner kronor på personalfest vartannat år för alla som arbetar inom Sveriges Radio. 

Nu går även SVT ut med uppgifter om hur mycket företagets personalfester kostar. Public service-företaget ordnar personalfest för samtliga anställda vartannat år. I år är 2 500 personer inbjudna. Utöver de 2 100 är anställda är även de som har långtidskontrakt med SVT och tidigare anställda som gått i pension inbjudna.

Enligt SVTs kommunikationsdirektör Helga Baagøe går festen på 4 miljoner. Då ingår det en måltid som kostar 440 kronor inklusive moms per person och till det kommer kostnaden för lokalhyra, DJ och svenska artister.

Pr-konsulten Paul Ronge hyllar det proaktiva agerandet och ycker att fler borde göra likadant.