Dela sidan:

Finest.se vill höja medelåldern bland sina läsare – som ett led i det arbetet lanserades i fredags Lulu Carters blogg.

– Det var roligare på den tiden när bloggare stack ut i bloggosfären. Då var de ett friskt och lite spännande inslag. Idag har den typiska bloggen och dess dramaturgi kopierats i oändlighet och det skulle behövas någon form av nytänkande. Det mesta är redan gjort, säger chefredaktören Alexander Erwik och riktar kritik mot flera unga tjejers hårda ton, som exempelvis Kissie, Dessie och Paow.

– Vi har ju haft flera av den typen av bloggare hos oss, men inte längre.

– Att vara elak och skvallrig är dessutom helt ute och idag vill läsarna bli peppade och roade när de läser en blogg. Den hårda attityden är på väg bort. Läsarna söker mer efter inspiration än kittlande detaljer om dramatik mellan människor man egentligen inte alls känner, säger Alexander Erwik som menar att ”mogna kvinnor håller på att ta tillbaka bloggvärlden.

Men er mest lästa bloggare Katrin Zytomierska då, hon är väl rätt elak?
– Jag tycker inte att hon är elak, snarare kan man säga att hon varit uppriktig. Jag kanske inte skulle uttrycka mig på samma sätt som henne, men hon har också en annan ton nu jämfört med tidigare.


Dela sidan: