Tillsammans med norska filmexperten Ingeborg Heldal och danska filmkritikern Søren Høy kommer Hans Wiklund att leda nylanseringen av Viasat Film.

– Film är ju min passion så att få jobba med det i TV, radio och tidningar är jättekul. Att Viasat Film gör den här satsningen är väldigt stort.  Jag ser framemot både Filmfestivalen i Venedig och vårt nya filmprogram. Det ska självklart också bli väldigt spännande att få arbeta med Ingeborg och Søren, säger Hans Wiklund i en kommentar.

Hans Wiklund och Ingeborg Heldal förbereder även eget program som kommer att ha premiär på Viasat Film i oktober.

Hans Wiklund är journalist, producent, programledare i tv men framförallt som filmkritiker. Han har haft filmprogram som Bionytt, Go C och recenserat film för mängder med magasin, bloggar och tidningar.