Dela sidan:

I dag, innan den planerade förtroendomröstningen mot henne, tog NA:s tidningschef Katarina Ekspong time-out efter att hplagiatet av en kröniketext som journalisten Pelle Blohm skrivit.

Enligt Sveriges Radio Örebro har Ekspong plagierat flera texter i sitt tidigare jobb som tidningschef på Norrtelje tidning.

Sveriges Radio återger ett exempel på kopiering av en artikel publicerad av Ekot om den ekonomiska situationen i Portugal.

Sveriges radios reporter skrev:
1.Oron kring euron lägger sig inte, trots helgens räddningspaket för Irland. I dag fortsatte räntorna upp för flera av de skuldtyngda euro-länderna i södra Europa, bland annat Portugal, rapporterar vår Sydeuropakorrespondent.

2. Centralbanken här i Lissabon gick i dag ut med en varning om att Portugals banker löper en stor risk att inte klara sig själva, om regeringen misslyckas med att trycka ner statsutgifterna, budgetunderskottet och skulderna.

Katarina Ekspong skrev dagen efter:
1.Oron kring euron lägger sig inte, trots helgens räddningspaket för Irland. I går fortsatte räntorna upp för flera av de skuldtyngda euroländerna.

2.Centralbanken i Lissabon varnar för att landets banker löper stor risk att inte klara sig själva om regeringen misslyckas med att trycka ner statsutgifter, budgetunderskott och skulder. Det gäller att inte förbygga sig. Åtminstone inte på lånade pengar. Är det kanske kontentan - även för Norrtälje?


Dela sidan: