Dela sidan:

Motala&Vadstena Tidning har haft det tufft på senare år och tvingats genomgå stålbad för att klara sig i den snabba utvecklingen.

Samtal om en affär har pågått länge mellan köparen NTM och säljaren Promedia. Och båda parter är eniga om att det passar Motala&Vadstena Tidning bäst att ingå i NTM-koncernen.

Där finns geografiska fördelar med exempelvis gemensamt tryckeri i Linköping tillsammans med NTM-kollegorna Norrköpings Tidningar och Östgöta Correspondenten, distributionssamarbeten och potentiella redaktionella samarbeten.

Köpeskillingen är hemlig. Motala&Vadstena Tidning har en årsomsättning på cirka 50 miljoner kronor men enligt branschbedömare blir priset lägre än så.

Köpet är ännu inte i hamn, de sista förhandlingarna ska slutföras, men något reellt hot ser inte Lennart Foss mot affären.

Nu får ni genom köpet en monopolliknande ställning i Östergötland, hur ser ni på det?
– Det kan man inte säga. Det har aldrig någonsin funnits så mycket konkurrens som nu. Det finns TV4, TV3 och Kanal 5 och gratistidningar, Groupon och Google Adwords.

Det återstår att se vad affären kommer att innebär för Motala&Vadstena Tidning, men det finns inga sparpaket planerade.

Lennart Foss förklarar att NTM jobbar med mediehus-inriktningen.Man har exempelvis utöver prenumererade tidningar bland annat gratistidningar, radiokanaler, tv-stationerna 24NT, 24Corren, 24Norrbotten och 24UNT, och man säljer Google Adwords och Let's deal-produkter.

- Vi tror på mediehuset och det är på den inslagna vägen vi kommer att jobba även med Motala&Vadstena Tidning, säger Lennart Foss.

FAKTA/NTM

Mediekoncernen NTM är ägare till morgontidningar, gratistidningar, TV-stationer, radiokanaler, digitala medier, distributionsbolag och tryckerier över hela Sverige. Koncernen är verksam i Östergötland, Uppland, Norrbotten, Småland och på Gotland. Några av de varumärken som ingår i koncernen är Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten, Upsala Nya Tidning, Norrbottens-Kuriren, Norrländska Socialdemokraten, Västerviks Tidningen, Gotlands Tidningar och Gotlands Allehanda, Folkbladet och radiostationerna East FM, Bandit Rock, Rix FM samt TV-stationerna 24NT, 24Corren, 24Norrbotten och 24UNT.

Koncernen omsätter 1.8 Mkr och har ca 1.800 anställda.


Dela sidan: