The Economist Group lanserar en ny kampanj som fokuserar på ett antal länder i norra Europa, bland annat Sverige. Kampanjen går lokalt i Stockholm och vänder sig till läsare som har ett passionerat intresse av tidningar.

Kampanjen kommer att gå under två till tre veckor i Stockholm under september och pågår samtidigt i Berlin. Sedan sprids kampanjen till Helsingfors, Köpenhamn och Oslo.

– Stockholm har ett antal nyckelfaktorer som gör att vi ser en potential att växa här. Folket är välutbildade, nyfikna på samhällsfrågor och i hög grad engelsktalande. Det är en kreativ miljö i en exportekonomi, säger Will Wilkinson marknadschef för The Economist i Norra Europa.

Kampanjen är hyperlokal och utmärker sig med att den visar artiklarna i sin helhet. Kampanjen riktar sig till en läsekrets som är beredd att läsa långa artiklar.

– Vi vill ge en känsla av produkten. Men det är svårt att vara galen när det handlar om att marknadsföra en affärstidning, säger Will Wilkninson.

Kampanjen är utvecklad av BBDO. The Economist har 1000 läsare i veckan i Sverige.

Vad är ambitionen med kampanjen?
– Vi vill öka volymen och medvetenheten. Vi vill få nya läsare och både växa i lösnummerförsäljning och i antalet prennummeranter. Vi vet att våra läsare är lojala och stannar i en stor utsträckning, säger Will Wilkinson

Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman välkomnar The Economists initiativ.

– En bra tidning fritt har fritt fram att marknadsföra sig i Sverige. The Economist har många svenska läsare och därför känns det relevant för dem att vilja ha fler, säger Peter Fellman chefredaktör på Dagens Industri.

Peter Fellman har svårt att se The Economist som en konkurrent.

– Vi är mer fokuserade på Sverige, medan The Economist är mer fokuserade på världen. De är inte en jättestor konkurrent för oss. Det är en professionell tidning och en av de bästa affärstidningarna i sitt slag, säger Peter Fellman.