– Det han gör på sin fritid kan jag inte kommentera egentligen. Det har inte med RBK att göra och är inte initierat av oss. Vi kan inte censurera vad våra anställda gör på fritiden, säger Mathias Wikström.

Vad tycker du om att RBK nu dras in i det här?
– Det är viktigt att kommentera att det inte har med RBK att göra och att det inte var på vårt initiativ.

Är du rädd för att RBK kommer att påverkas av uppmärksamheten kring detta?
– Jag tycker alltid att det är problematiskt när folk får kredd eller kritik för något de inte har gjort. Det viktiga för oss är att göra det klart att det inte är vi som ligger bakom det.

Visste du om att det var han som stod bakom konstverket?
– Nej.

Fick du reda på det nu i och med att det blev känt genom medierna?
– Ja, han har fått kopiöst med uppmärksamhet.

Hur påverkar det här hans ställning hos er?
– Det diskuterar inte jag i media hur det påverkar.

Jag hör på dig att du inte är särskilt glad över detta.
– Nej det är jag inte. Som konstverk, idé och genomförande är jag smått imponerad. Men jag är inte lika glad att det associeras med RBK. Om jag säger så här: RBK kommer inte att slå mynt av vad han gör som privatperson.