På en presskonferens i går i New York presenterade Nokia den nya kameramobilen Lumia 920 och framhöll dess utmärkta kamerateknik.

För att demonstrera kameratekniken visade de upp en reklamfilm där man kan se en man och kvinna cykla bredvid varandra där mannen filmar kvinnan med sin Nokia-mobil.

Men problemet var att det fina fotot inte var taget av en Lumia 920. Om man tittar noga på filmen kan man lägga märke till en reflektion i fönstret på en byggnad som kvinnan cyklar förbi. Där syns det att kvinnan filmas av en person i en vit van som håller en vanlig stor filmkamera.

Nokia var tvungna att krypa till korset och erkänna att filmen inte är gjord med en Lumia 920, men hävdar att företaget aldrig hade för avsikt att vilseleda, utan att den "simulerade" vad Lumia 920:s kamera kommer att kunna göra.

– Vi ber om ursäkt för förvirringen vi skapat, säger Nokias talesperson Heidi Lemmetyinen till The Verge.