X Factor hade 840 000 tittare på prime time-tiden 20.00 i går kväll. En svag totalsiffra. TV4 vinklar i stället pressmeddelandet på att programmet är slotvinnare i TV4:s huvudmålgrupp 12-59 år med en tittartidsandel på 28,9 procent och att programmet "gick hem hos unga tittare” med en andel på 32,3 procent i målgruppen 15-39 år.

X Factor-sifrran är sämre än Idol-nivå, men TV4 medger inte alls att siffran är blek.

– Det känns skönt att vara igång och att vi redan från början vinner matchen om tittarna i alla målgrupper utom den äldsta. Jag är oerhört stolt över produktionen som håller absolut högsta kvalitet så det ska bli spännande att följa jakten på nya talanger redan i kväll igen, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4, i ett pressmeddelande kommentar.

X Factor produceras av Fremantle.

Premiären för Körslaget drog 950 000 tittare med en rating på 9,0 procent samt en tittartidsandel på 33,3 procent i huvudmålgruppen 12-59 år.