Dela sidan:

2006 utnämnde överraskande  Fredrik Reinfeldt Cecilia Stegö Chilò till kulturminister i den färska alliansregeringen. Tio dagar senare tvingades hon lämna sin post sedan det visat sig att hon systematiskt hoppat över att betala tv-avgift.

I dag är hon verksam som pr-konsult på Springtime och välkomnar public service kommitténs förslag om att slopa tv-avgiften till förmån för en tv-skatt. I en utförlig statusuppdatering på Facebook skriver den förre moderata kulturministern:

"Frågan är förstås om det verkligen är god borgerlig politik att tvinga alla medborgare att finansiera en informations- och nöjesindustri som kostar närmare 7 miljarder om året och som allvarligt tränger undan mångfalden på medieområdet. Svåra frågeställningar sägs det vara. Själv tycker jag det är ganska enkelt. En väl definierad public service kan visst motiveras som ett allmänintresse. Låt radions P1 och en SvT kanal ägna sig åt nyheter, utbildning och samhälle. Finansiera över skatten. Resten kan göras till betalkanaler. En kul ide vore att sälja dem till personalen. Inte minst SvT producerar gärna rapporter som visar hur oerhört omtyckta programmen är. Ja, men då så ... Face the market!"

Resumé har sökt Cecilia Stegö Chilò som befinner sig i Kalifornien.Dela sidan: