Dela sidan:

Norwegians kampanj med devisen ”The Businesshen's Airline”, gjord av Garbergs, startade under brinnande hen-debatt. Raseriet på Twitter var i onödan efter som Dagens Media-artikeln var felaktig – DN har inget hen-förbud.

Hur som helst var tajmingen optimal på grund av den heta diskussionen.

– Vi använde hen för att flirta med den debatt som har pågått en tid. Vi vill visa på att vi inte gör skillnad på folk och folk. Den gamla typen av affärsresenär kanske inte finns kvar längre. Det ser annorlunda ut i dag, säger Sara Camursoy.

Att hen betyder höna på engelska har hon – eller hen kanske man ska skriva – inte några problem med.

– Det är möjligtvis roligt om man ser framför sig hönor med resväskor, men jag tror att folk förstår vad vi menar.

Kampanjen går främst i print men även på nätet.


Dela sidan: