Lena Hennel och Lova Olsson är under hösten tjänstlediga från SvD för att skriva boken om Stefan Löfven.

Boken ska skildra Stefan Löfvens uppväxt och väg till toppen via fackuppdragen och de turbulenta dagarna i januari när han utsågs till ny partiledare.

– Förväntningarna på Stefan Löfven är skyhöga. Han ska inte bara lappa ihop ett sargat parti. Han är också piskad att återta regeringsmakten från de borgerliga. Det är bland annat det vi vill skildra, säger Lova Olsson i en kommentar.

Stefan Löfven fick socialdemokratin i modersmjölken med sin uppväxt som fosterbarn i det röda Ådalen.

– Med sin bakgrund är Stefan Löfven näst intill en sinnebild av svensk arbetarrörelse. Sedan partiets födelse har LO och Socialdemokraterna vandrat sida vid sida. Men att en S-ledare nu hämtas ur de fackliga leden innebär ändå ett intressant brott mot partiets tradition, säger Lena Hennel.