Dela sidan:

Den som har Filmnet (en Svod-tjänst, Subscription Video on Demand)  kommer att kunne se tv- och film i datorn, på surfplattor och smartphones.

Introduktionspriset blir 49 kronor i månaden. Abonnemangsavgiften ska sedan bli 129 kronor i månaden. Tjänsten kommer att rymma över 3 000 filmer i starten.

– Att få välja själv är en viktig del av Filmnet, men vi ska också hjälpa till redaktionellt med att guidea och rekommendera bra filmer fär våra tittare, säger C Mores vd Johan Kleberg till DN. 

– Tv-marknaden förändras och vi med den. Vi fortsätter vårda vår kärnaffär, linjär tv, samtidigt som vi utvecklar och bygger nya digitala tjänster och erbjudanden för att driva utvecklingen framåt. Filmnet är ett exempel på en ny och spännande tjänst som visar att vi menar allvar med vår ambition om att ligga i frontlinjen kring framtidens tv, säger Casten Almqvist, vd för TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Filmnet lanseras i betaversion för Mac och PC under nästa vecka. I mitten av oktober finns Filmnet också för Ipad och inom kort stöds även Iphone- och Android-telefoner samt Android-läsplattor. Dessutom är fler plattformar och funktioner under utveckling.

Namnet på tjänsten har dammats av frånden gamla kabel-tv-kanalen Filmnet som startade sina kabel-TV-sändningar 1984.

Lansering: Sista veckan i september 2012.
Pris: Just nu 49 kronor i månaden. Ordinarie pris 129 kronor per månad.
Innehåll från: TV4 och SF samt C More Film med bland andra HBO, Fox, MGM, Paramount, Disney, Universal, Sony, Warner, Nordisk Film, Non Stop Entertainment, Showtime, Turner, Starz och BBC.
Bindningstid: Ingen.Dela sidan: