Dela sidan:

Expert ansöker i dag om konkurs i Sverige. Det uppger Corren.se som har tagit del av den konkursansökan som har lämnats in till Linköpings tingsrätt.

Trots att ansökan är undertecknad av Experts vd Magne Solberg säger han sig inte känna till den.
– Vi har inte lämnat in någon konkursansökan till Linköpings tingsrätt. Jag vet inte var du har fått det ifrån, säger han till Corren.se.

Reporter: Jag har konkursansökan framför mig. Det är en offentlig handling på tingsrätten. Ansökan är underskriven med ditt namn.
– Jag får återkomma till dig.

Expert är den andra hemelektronikkedjan som går i konkurs i Sverige. I fjol fick konkurrenten Onoff plocka ned skylten, och då var det just Expert som köpte många av deras butikslägen.

Nyligen stod också det klart att Expert lämnar reklambyrån McCann Stockholm.

Kedjan omsätter 2,8 miljarder kronor, och i fjol investerade de 167 miljoner kronor brutto i medieutrymme, enligt Sifo Reklammätningar. Carat är Experts mediebyrå, men de har inte fått någon information om konkursansökan. 
– Nej, det kände jag inte till, säger Göran af Klercker, vd på Carat, som inte heller kan uppge om byrån har några fordringar på Expert.  

McCanns Norden-vd Robert Bryhn säger till Resumé att han inte tror att byrån har några fordringar på sin forna kund. Det sista stora projektet slutfördes i våras. 


Dela sidan: