Det
är en anmärkningsvärd succé. Den sydkoreanske artisten PSY har på bara några veckor blivit en världskändis.

Låten ”Gangnam Style” och framför allt dess video där PSY visar upp en högst annorlunda ny dans, kallad ”hästdansen”, har nu slagit rekord.

Guiness World Record rapporterar nu att videon har hamnat i deras böcker som den mest gillade videon på Youtube någonsin. Med över 2, 5 miljoner gillningar i skrivande stund slår den tidigare rekordinnehavaren LMFAO:s ”Party Rock Anthem” med hästlängder.

Att en tidigare okänd sydkoreansk artist har blivit så stor i hela världen beror dels på den massiva virala spridning videon har fått. Men också framträdanden i amerikanska tv-shower som Saturday Night Live och The Ellen DeGeneres Show (där PSY lärde Britney Spears hästdansen) lär ha hjälpt.

– In years past, it was unthinkable that something would be viewed a hundred million times, and now ”Gangnam Style” has achieved more than twice this figure in just three months on Youtube. PSY, your certificate is waiting here at our office, come pick it up any time, säger Dan Barett på Guinness World Records i en kommentar.