Dela sidan:

Podcasten ”Geniförklarat” är inspirerad av det gamla SVT-programmet ”Snillen spekulerar”, i dag ”Nobel Minds”. Ett program med runda bordet diskussioner med årets Nobelpristagare.

– Programmet kommer att ha den högtidliga stilen. Jag älskar program där smarta människor diskuterar tunga ämnen för att ibland glida in på det triviala, säger Messiah Hallberg till Resumé.

Hur smart är du?
– Jag har en ganska grandios självbild. Men nu har jag med mig min fru som tycker att mitt jobb inte är ett riktigt jobb och kan bromsa mig. Det är en tydlig skiljelinje mellan vår podcast eftersom det är två män och två kvinnor. Det blir en intressant konflikt och vi kommer inte att vara en grabbig Filip och Fredrik-klon.

Programmet produceras och leds av Messiah Hallberg i ”Geniförklarat”-panelen ingår bland annat komikerns fru tv-producenten Christina Nordhager, hennes bäste vän programledaren Maja Härngren och Messiah Hallbergs bästa vän Narvas pr-konsult John Willander Lambrell.

– I mitt jobb som komiker är jag väldigt styrd. Jag ville ha en form där jag och min fru kan behandla våra bråk öppet. Vi ville offentliggöra vår parterapi, säger Messiah Hallberg.

Varför är podcast-landskapet enformigt?
– Det är väldigt mycket två sköna grabbar som snackar utan någon tydlig form.

Varför är ni annorlunda?
– Jag är programledare och vi är fyra personer totalt, varav två kvinnor. Vi försöker också diskutera livets stora frågor.

Vilka typer av frågor?
– I nästa avsnitt kommer vi prata om förakt. Vilka människor vi föraktar, om vi är nöjda med våra hudfärger och vilka fördomar vi har.

”Geniförklarat” hade premiär i går och nådde upp till en topp-tio-placering på iTunes.Dela sidan: