Dela sidan:

Den ännu namnlösa tankesmedjan startas av LO-fackförbunden Byggnads, Elektrikerna, Fastighets, Målarna och SEKO och ska vara i gång nästa år.

Daniel Suhonen, i dag chefredaktör och ansvarig utgivare för den socialdemokratiska tidskriften Tiden, blir dess chef.

– Tiden är väldigt viktigt och har haft en enorm framgång i sitt segment det senaste året, det är med stort vemod jag lämnar. Men erbjudandet var för spännande och bra för att säga nej till, säger han till Journalisten.Ambitionen enligt Daniel Suhonen är att själva sätta agendan, i stället för att bara reagera på högerpolitik.

– Det behövs inte primärt fler socialdemokratiska ledarskribenter. Snarare något för dem att skriva om. Vi ska ta fram välunderbyggda underlag som i sin tur kan bli journalistik, säger han till Journalisten.

Victor Bernhardtz, som senast var redaktör på Dagens Arena, har även han rekryterats till den nya tankesmedjan.


Dela sidan: