Dela sidan:

Bara två säsonger blev det för den välkända dokusåpan. Nu läggs den på is.

– Det är tråkigt. Det kändes som att vi hade något bra på gång, men får man inte ihop ekonomin så får man inte, säger Big Brother exekutiva producent Pelle Porseryd.

Varför gick inte ekonomin ihop?
– Det är en jättedyr produktion där 200 personer jobbar dygnet runt och vi producerade 91 program. Det är många faktorer som gör det svårt att få ihop ekonomin.

Hur spelade tittarsiffrorna in i det hela?
– Vi var väldigt nöjda med tittarsiffrorna, det är inte där det ligger på något sätt, utan det är ett rent ekonomiskt beslut.

Den senaste säsongen fick motta mycket kritik, påverkade det beslutet?
– Nej, inte alls. Det var inte faktor, utan det var rent ekonomiskt. Big Brother gjorde ett jättebra jobb att lansera TV11, men nu när kanalen är sjösatt och ska leva sitt eget liv så satsar vi på annat.

I stället för Big Brother kommer TV11 att satsa mer på att ta in fler amerikanska filmer och tv-serier och endast satsa på ett fåtal mindre egenproduktioner. Inga planer finns på en lika stor egenproduktion som Big Brother.

Kan Big Brother komma tillbaka igen?
– Jag tror aldrig att dörren är stängd helt. Det är ett starkt format som uppenbarligen har sin publik, så vem vet, säger Pelle Porseryd.


Dela sidan: