Resumé har tidigare skrivit att förra Aftonbladet-vd:n Anna Settman uppvaktades av MTG för jobbet, men att hon tackade nej.

Nu blir det i stället Joachim Nordlind, som varit tf vd för MTG TV, som tar över permanent.

– Vi är glada över att kunna göra Joachim Nordlind till permanent vdför MTG TV. Joachim har redan inlett en stark utveckling av kanalhuset under sin tid som tillförordnad vd. Joachim kan både MTG TV och den svenska tv-branschen utan och innan. Han är en utpräglad lagspelare som kan TV-hantverket och som med stor passion redan har byggt upp branschens bästa säljorganisation, säger Modern Times Groups vd och koncernchef Jörgen Madsen i en kommentar.

Joachim Nordlind har ett förflutet som intäktsdirektör för MTG Media. Han började sin karriär på Modern Times Group 1996 där han innehavt en rad tjänster inom försäljning, däribland försäljningschef för TV3 och ZTV samt försäljningsdirektör för alla fri-TV-kanaler. Mellan 2003 och 2007 arbetade han som broadcastchef för Aegis Media, som äger mediebyråerna Carat och Vizeum.

– Vi har fått en bra start på hösten och vår största kanal TV3 tar tittarandelar i primetime. Den här veckan har vi haft tre program som samlat över en halv miljon tittare och två säsongsrekord. Dessutom har vi Sveriges just nu marknadsledande webb-tv-erbjudande. Vi har en strategi vi arbetar efter som har börjat ge resultat, säger Joachim Nordlind i en kommentar.