Dela sidan:

Magasinet Filters make over av sin sajt följer förlagskollegan på Offside förlag, fotbollstidningen Offside, som gjorde om sin webb i våras.

– Vi har haft en väldigt lågmäld hemsida som mer har fungerat som kontaktyta för läsarna. Den har inte fyllt någon funktion alls förutom att säga att vi finns. Nu vill vi komplettera magasinet med en mer levande webb, säger Filters chefredaktör Mattias Göransson.

Tanken är att den nya sajten ska fungera som ett mer dagsaktuellt forum för debatt.

– I år har det blivit uppenbart att det hade varit bra med en mer levande sajt då vi har befunnit oss i debattens centrum både när det gäller Quick-historien och med Martin Schibbye och Johan Persson.

– Vi har varit tvungna att kommentera de debatterna genom andra medier eftersom vi ger ut vår tidning varannan månad och inte kan vara dagsaktuella där. Behovet av en levande hemsida har aldrig varit mer tydligt.

Filter kommer inte att anställa fler personer, utan Elin Klemetz som anställdes i våras kommer att ha ett extra ansvar över webben.

– Anställningen av henne var en förberedelse för denna satsning. Hon kommer att ha en given funktion att följa upp det vi skriver om i magasinet och även bygga ut guidedelen i magasinets bakvagn till att vara mer aktivt och fylligare på nätet.

Dock kommer Filter inte börja lägga ut tidningen på nätet.

– Våra kärnvärden fungerar inte på nätet. Webben ska ses som ett komplement till magasinet, säger Mattias Göransson.

I samband med att den nya sajten lanseras den 16 november så kommer Filter även börja med event på Pustervik i Göteborg där läsarna efter varje nytt nummer bjuds in till debatt och där de kan träffa personer som är omskrivna i magasinet.

Har du träffat Martin Schibbye och Johan Persson och diskuterat reportaget de ska publicera hos er?
 – Vi träffades förra veckan och det var jävligt skönt att träffa dem under mer civilserade former än i en rättegångssal. Vi hade en jättebra återträff och vi vill givetsvis ta hand om deras historia, men inget är bestämt än, säger Mattias Göransson.


Dela sidan: