De
senaste åren har den danska tidningsbranschen gått riktigt dåligt och förra årets upplagesiffror visade att ingen tidning numera har en upplaga över 100 000 exemplar.

Nu kommer nyheten att landets näst största tidning, Berlingske, med en upplaga på 97 481, planeras att säljas.

Berlingske Medias ägare, British Mecom, som anses ekonomiskt svagt och högt belånat, har just utsett SEB Enskilda som finansiell rådgivare och de kommande månaderna kommer att visa om det finns intresse från potentiella köpare som kan översättas till konkreta bud.

Berlingske Medias vd Lisbeth Knudsen säger till den egna tidningen att intresse har visats från potentiella köpare både i Danmark och resten av Europa och att det är mot den bakgrunden som de har inlett en process för att se om det går att sälja tidningen.

Lisbeth Knudsen vill inte gå in på hur mycket pengar de vill ha i en potentiell försäljning och hur lång tid det kommer att ta. Det viktigaste är att hitta en köpare som kan ”säkerställa företaget en bra framtid” säger hon.

Förra året uttryckte Danska JP/Politikens vd Lars Munch intresse av att köpa konkurrenten Berlingske Media.