Dela sidan:

Näs
ta vecka har Jenny Strömstedt premiär för sin självbetitlade pratshow i TV4. En av premiäravsnittets gäster skapade en YouTube-klassiker förra gången han träffade Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon.

Artisten Pelle ”Nordpolen” Hellström gästade Nyhetsmorgon 2009 och visade sig vara en synnerligen svårintervjuad gäst. Så pass att Jenny Strömstedt tappade humöret och tyckte han skulle bjuda mer på sig själv.

Sedan dess har klippet något av en YouTube-klassiker med sammanlagt närmare en miljon visningar. Nu bjuder Jenny Strömstedt in honom igen.

På Facebook skriver Nordpolen:

”Ska va med i Jenny Strömsteds nya talkshow på måndag kl 11 och har fått lova TV4 att det inte blir som förra gången, å andra sidan lovade Hitler att inte invadera Tjeckoslovakien... Närå..”

Varför bjuder du in honom igen?
– Nu har tillräckligt mycket vatten runnit under broarna. Tiden är mogen att våga se tillbaka på vad som verkligen hände. Var det rimligt att läxa upp honom? Sa Nordpolens oförmåga att svara på frågor egentligen mer om honom själv än om han hade pratat på? Var min första fråga, "Hur går skapandeprocessen till egentligen?", den mest pretentiösa inledningen på en intervju någonsin, säger Jenny Strömstedt.

Runt en miljon har sett er förra intervju på YouTube, vad tänker du själv när du ser tillbaka på den?
– Det märkliga var att om någon frågat mig direkt efteråt hur jag upplevde intervjun hade jag tyckt att den var som de flesta andra, och att vi hade haft en trevlig stund. Jag, Anders Kraft och Pelle Holmström. Några hundra tusen klick på YouTube senare började jag förstår att något gått snett.

Hur hoppas du att han beter sig denna gång?
– Han får bete sig precis hur han vill.

Vad kan vi mer vänta oss av premiärprogrammet?
– Det kommer att vara en spännvidd av frågeställningar och stämningar och jag sitter som bäst och funderar på hur vi ska ta oss mellan ämnena. Det blir spännande det här.

Dela sidan: