200
7 började Jonas Wittenmark, Tobias Carlson och Claes Kjellström som då alla jobbade på Le Bureau att skriva ett flertal manus. Hollywood-producenten Charles Wessler var i Stockholm för att hitta idéer till ett filmprojekt innehållande flera sketcher.

Resultatet blev Movie 43 som går upp på de amerikanska biograferna den 25 januari 2013. Det är sketchen "I-babe" med bland annat Kate Bosworth och Richard Gere som den svenska reklamtrojkan från CP+B och Le Bureau har varit delaktiga.

– Det känns riktigt kul. Det har varit en väldigt segdragen process på fem år där vi hunnit tappat hoppet flera gånger. Vi skrev över 100 sketcher och ”I-babe” blev utvald, säger Tobias Carlsson, creative director på CP+B Europe.

En strejk i Hollywood försenade filmarbetet att ta fart. Movie 43 är ett hopkok där 11 regissörer och omkring 80 skådespelare medverkar i sammanlagt 20 sketcher.

Har ni några framtida projekt i pipeline?
– Vi håller alltid på med olika saker vid sidan om reklamjobbet.

Kommer ni att gå på premiären?
– Det ska vi försöka. Det vore otroligt roligt att gå på premiär, säger Tobias Carlson.