Dela sidan:

I går klockan 17.00 avslutades ett långtgående misstroendevotum mot Svenska Dagbladets ledning.

Bakgrunden är missnöjet mot det sparpaket som tidningen kommer att genomföra där man bantar redaktionen med 40 journalister och avvecklar sportredaktionen.

Omröstningen innebär att ledningen sitter säkert eftersom utfallet inte gav en kvalificerad majoritet för misstroende.
– Omröstningen är genomförd och den gav ingen kvalificerad majoritet för misstroende. Det är det enda vi kommer att kommunicera. Nu går vi vidare, säger Thomas Berglund, klubbordförande för Journalistförbundet på Svenska Dagbladet till Resumé.

Under omröstningen har Thomas Berglund tagit emot medarbetarnas röster individuellt. Med misstroendevotum har medarbetarna inget mandat att avsätta ledningen. Den kan snarare ses som ett sätt att visa förtroende eller brist på förtroende.


Dela sidan: