De nominerade till Årets journalist är:

Thord Eriksson, Dagens Samhälle

"När mediedrevet gick och bara en sanning fanns i debatten hade han modet att söka andra perspektiv. Genom ett gediget journalistiskt fotarbete gav han en annan bild av ett viktigt samhällsproblem."

Torbjörn Nilsson, Fokus

"Genom hårt journalistiskt slit och stor professionalitet har han åter visat vad modern tidskriftsjournalistik kan tillföra den politiska rapporteringen. Under en av socialdemokratins värsta kriser blev hans förmåga till analys och sammanhang både välgörande och avslöjande."

Stina Jofs, Tidningen Vi

"Hon får bokstäverna att dansa, intervjupersonerna att bottna och läsarna att känna sig – och faktiskt även bli – klokare. Med lätthet förmedlar hon såväl perspektiv som djup och skapar förtrolighet, utan att bli insmickrande."

Juryn bestod av Lars Adaktusson, journalist och krönikör, Karin Thunberg, journalist och krönikör på SvD samt Annicka Flovin, rektor på Poppius.