SVT
planerar att sälja kontorhuset och flytta in all verksamhet i Tv-huset, som ligger på samma tomt som Sveriges Radios hus och där alla studior ligger.

Orsaken är att SVT de senaste åren har minskat sin personal och i dag är 2 070 anställda.

– Vi har även ändrat vår produktionsmix och har inte användning för de stora ateljéhallarna. Det handlar om en allmän förtätning för att spara pengar och kunna göra program för licensmedel i stället. Vi hoppas dessutom på en bättre arbetsmiljö, säger Carl Andersson, huvudprojektledare för ombyggnadsprojektet till SvD.

Nu vill man skapa ett mediehus och tar inspiration av mediehuset MediaCityUK i Manchester där BBC, ITV, Coronation Street, SIS och University of Salford samsas. Man besöker även Schibstedhuset i Stockholm, där SvD och Aftonbladet, liksom Microsoft, sitter.

Ryktena om att SVT ska slås ihop med Sveriges Radio förnekas av Carl Andersson.

– Det är inte aktuellt utan nu gör vi det bara för SVT:s räkning.

Målet är att flytta hösten 2016 eller till våren 2017.