Den nya skolan i Singapore markerar Hyper Islands inträde på den asiatiska marknaden och öppnar därmed upp nya studie- och karriärmöjligheter för svenska och internationella studenter inom Hyper Islands nätverk.

Efterfrågan på kreativa och strategiska talanger är stort världen över. En marknad där behovet växer är Singapore och just därför startar Hyper Island utbildning där.

– Sverige har ett gott rykte internationellt vad gäller kreativitet och innovation och att Singapore bjöd in oss att starta utbildning framför andra toppskolor i världen är ett tydligt tecken på det, säger Johanna Frelin, vd för Hyper Island i en kommentar.

– Vi är spända på att se hur vår svenska modell kan stötta den kreativa och digitala industrin i Asien, och ser fram emot att kunna erbjuda både svenska och internationella studenter möjlighet att studera, praktisera och få jobb där. Samtidigt tror vi det kommer locka fler till Sverige.