Dela sidan:

Jeanette Bonnier gästade i går kväll SVT:s intervjuprogram "Min Sanning". För programledaren Cecilia Bodström berättade hon bland annat om sorgen efter sin dotters hastiga bortgång i en bilolycka och familjekänslan inom Bonniersläkten.

Men hon tillgännagav även sin vilja av att släppa in delar av företaget på börsen för att undvika att bli beroende av bankerna. Så här lät det i gårdagens "Min Sanning":

Vad är det största hotet?
– Pengar, om du inte är på börsen så måste du gå till banken och låna pengar när du vill expandera. Det är ett hot, du kan inte gå ut till allmänheten. Du måste gå till bankerna. Bankerna kan plötsligt sätta sig på tvären och säga; "Nej familjen Bonnier nu måste ni betala era skulder här".

Hon fortsatte:
 
– För min generation, den äldre generationen har det här varit någonting obehagligt. Att bara ha bankerna att gå till när det gäller att skaffa pengar.

Men du kan inte tänka dig att ni är på börsen?
– Jag kan tänka mig att man går ut med någonting. Knoppar av någonting och går ut på börsen med det. Jag kunde inte förut, då var det nej, nej, nej. Idag så kan jag tänka mig det på grund av den föränderliga värld vi lever i. Vi i media lever i en otroligt föränderlig värld.

Programledaren Cecilia Bodström fortsatte att fråga om hur siutuationen för Bonnier skulle se ut när antalet delägare växer från 76 till närmare 100 delägare hur många kan man bli.

– De mindre blir mindre och delägarskapet tunnas ut. Det kan tänka sig att vissa delägare lämnar automatiskt.Dela sidan: