Under onsdagen gavs Camilla Henemarks kommande självbiografi "Adjö det ljuva livet" mycket stor uppmärksamhet i svenska medier. Flera artiklar resonerade kring i fall namnpubliceringen av Camilla Henemarks sexpartners skulle kunna få henne stämd.

Nu hotar Camilla Henemark att stämma Dagens Nyheter. Det är en lång intervju som publicerades på dn.se i går och blev den mest lästa artikeln som hon reagerar mot.

– Det är massor i artikeln som inte stämmer. Jag kommer att stämma DN, sade Camilla Henemark till Aftonladet i går.

I den omstridda biografin över Carl XVI Gustaf "Den motvillige monarken" beskriver Camilla Henemark sin relation med kungen i kapitlet "Älskarinnan". I den artikel som DN publicerade i går tar skribenten utgångspunkt i kapitlet.

Till Aftonbladet säger Camilla Henemark att DN-journalisten Anna Bodin har ryckt ut delar av hennes berättelse från "Den motvillige monarken". Detta trots att det ska ha funnits en överenskommelse om att intervjun skulle baseras på information från hennes egen självbiografi "Adjö det ljuva livet".

– Jag vill att de uppgifter som publiceras ska vara de jag skriver i boken, inte något annat, sa Camilla Henemark till Aftonbladet då.

Hovets presschef Bertil Ternert avstod i går från att kommentera DN:s artikeln när Aftonbladet bad honom.